Kuvauskoptereiden uusien EU-säädösten siirtymäaika on 31.12.2020 – 31.12.2022. Tällä aikavälillä tai aiemmin ostetut laitteet, joilla ei vielä ole yhteiseurooppalaista CE-merkintää, lukeutuvat niin sanottuun avoimeen luokkaan. Se on jaettu kolmeen alaluokkaan (A1, A2 ja A3) kopterin painon ja käyttötarkoituksen mukaan.
Riippumatta siitä käyttääkö kopteria harraste- tai ammattikäytössä, käyttäjän tulee rekisteröityä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin palvelussa. Kopteritoiminnan vakuuttaminen ei ole pakollista, mutta on suositeltavaa. Kopteriluokituksesta riippumatta kopterien uusi enimmäislentokorkeus on 120 metriä. Lisäksi lennättäjän tulee huomioida poikkeusalueiden, kuten lentokenttien ja puolustusvoimien alueiden, erikoisrajoitukset.
DJI-kuvauskopterien valikoima on kattava ja sisältää runsaasti vaihtoehtoja sekä harraste- että ammattikäyttöön. Kuvauskopteria valitessa on syytä tutustua eri luokituksiin sekä helmikuun alusta vaadittavaan rekisteröitymiseen ja mahdollisiin kokeiden suorittamisiin. Kokeella varmistetaan, että lennättäjä ymmärtää kopterin lennättämiseen ja käyttöön liittyvät säännöt, lait, riskit ja muut tekijät.
Alla mainitut yksinkertaistetut säännöt koskevat vain avointa luokkaa ja ovat yleisohjeita turvalliseen lennättämiseen. Myös muunlainen lennättäminen on mahdollista, mutta se edellyttää yleensä tulkinnanvaraisia varotoimia ja/tai erityisiä toimintalupia. Tarkempiin lennättämissääntöihin kannattaa tutustua Traficomin palvelussa osoitteessa www.droneinfo.fi.
Siirtymäajan jälkeen 1.1.2023 alkaen säännökset muuttuvat. Vuonna 2023 voimaan tulevien uusien CE-merkintöjen yksityiskohtia määritellään yhä. DJI tekee aktiivista yhteistyötä viranomaisten kanssa päättääkseen, mitkä DJI-kopterit saavat uudet CE-merkinnät.