Dreame-pölynimurit

Kiinalainen Dreame on vuonna 2015 perustettu yhtiö, joka on erikoistunut pölynimureihin. Yhtiön osaamisalaa ovat erilaiset robotti- ja varsi-imurit, joilla siivoaminen sujuu selvästi perinteisiä johdollisia pölynimureita helpommin. Dreame on osa Xiaomi-ekosysteemiä ja yhtiöllä on yli 150 keskeistä patenttia imuriteknologian saralla. Se onkin yksi alan johtavia nimiä sekä teknologian että käytettävyyden osalta. Dreamen teknologinen osaaminen on myös huomioitu alan arvovaltaisilla ja arvostetuilla IF-, Reddot- ja CES-suunnittelupalkinnoilla.

Dreame Bot W10

Dreame Bot W10 on uuden sukupolven robotti-imuri, joka osaa lattioiden moppauksen ja imuroinnin ohella puhdistaa myös itsensä tehokkaasti. Älytoiminnot, kehittynyt muotoilu ja huipputason anturit tekevät laitteesta ihastuttavan helpon siivouskumppanin, joka säästää aikaa ja vaivaa laadusta tinkimättä.

Epäsymmetrisesti muotoiltu robotti-imuri muistuttaa muodoltaan D-kirjainta, mikä mahdollistaa nurkkien entistä paremman siivouksen pyörivällä sivuharjaksella. Imurin automaattisesti säätyvä imuteho ja kaksi isokokoista pyöröharjaa puhdistavat lattiapinnat ja matot tehokkaasti. Dreame W10 onkin tehokas ja imukykyinen siivousihme, jossa on erilliset vesitankit sekä puhtaalle että likaiselle vedelle.

Imurin lataustelakka toimii sekä imurin latauspisteenä että imurin puhdistamista varten. Lataustelakan alaosassa on pesutaso, jonka pienet vesisuihkut ruiskuttavat vettä imurin harjasosiin. Näiden pyöriessä lika irtoaa ja harjakset puhdistuvat. Samalla likainen vesi siirtyy lataustelakan omaan likavesisäiliöön, josta likavesi voidaan tyhjentää viemäriin. Lataustelakka myös kuivattaa pestyt harjakset, mikä ehkäisee homeen muodostumista. Puhdistustoimenpiteiden ansiosta imuri pysyy aina puhtaana ja on näin käyttövalmis seuraavaa siivouskertaa varten.

Jopa 4 000 Pascalin imutehoon kykenevä imuri imee pienet roskat, pölyn ja muut pienhiukkaset rikkasäilöönsä tehokkaasti. Imuri osaa automaattisesti säätää imutehoaan siivottavan pinnan mukaan. Esimerkiksi maton tunnistaessaan imuri lisää tehoa, jotta pöly ja muut roskat irtoavat maton kankaasta siirtyäkseen rikkasäilöön. Samalla imuri osaa jättää maton ja muut kangaspinnat moppaamatta, jotta nämä pinnat eivät kastu siivouksen yhteydessä.

Imurissa on kolme eri käyttötilaa. Näitä ovat pelkkä imurointi tai moppaus sekä kokonaisvaltainen siivous, jolloin imuri suorittaa molemmat toimenpiteet kerralla. Kehittyneen LiDAR-anturitekniikan ansiosta imuri mittaa ympäristönsä tarkasti ja luo siitä kartan, mikä nopeuttaa siivoamista. Robotti-imuri tallentaa muistiinsa jopa kolme erilaista karttatasoa kerralla, jolloin myös monikerroksisten asuntojen ja talojen imurointi sujuu tehokkaasti.

Tehokkaasta 6 400 milliampeeritunnin ladattavasta akusta riittää virtaa jopa 300 neliömetrin siivousurakkaan. Mikäli virta kuitenkin loppuu kesken imuroinnin, imuri osaa hakeutua lataukseen itsekseen ja jatkaa siivousta automaattisesti latauksen jälkeen.

Imurille voidaan määrittää puhelinsovelluksella alueellisia siivoustoimintoja, mikäli halutaan siivota tiettyjä alueita tavallista useammin. Myös kiellettyjen alueiden määrittely onnistuu helposti, jolloin imuri osaa jättää menemättä näille alueille. Tällaisia voivat olla esimerkiksi arat pinnat tai alueet, joissa on esillä pieniä esineitä, kuten pikkuruisia leluja. Imuri voidaan myös liittää osaksi älykotia, jolloin imuri voidaan käynnistää helposti äänikomennolla esimerkiksi Alexa-virtuaaliavustajalla.

Dreame Bot Z10 Pro

Dreame Bot Z10 Pro on robottipölynimuri, joka vie siivoamisen helppouden uudelle tasolle. Se on älykkäästi liikkuva, automaattisesti imuroiva ja halutessaan myös lattiat moppaava robotti-imuri, joka tunnistaa esteet ja puhdistettavan alustan automaattisesti. Imurin mukana tuleva lataustelakka toimii samalla neljän litran roskasäiliönä, johon imuri osaa tyhjentää itsensä siivouksen päätteeksi. Sen ansiosta käyttäjän ei tarvitse koskea likaan tai tyhjentää rikkasäiliötä käsin. Roskasäiliössä on tilaa riittävästi, eikä sitä tarvitse tyhjentää kuin kahden kuukauden välein.

Imuri on muodoltaan pyöreä ja kooltaan kompakti. Se on halkaisijaltaan vain 35 senttimetriä ja korkeudeltaan 9,7 senttimetriä. Pienen kokonsa ansiosta se mahtuu kulkemaan useimpien huonekalujen välistä ja alta, jolloin myös pöytien ja tuolien alustat voidaan helposti imuroida ja mopata. Enimmillään 4 000 Pascalin imuteholla toimiva moottori imee roskat ja pölyt tehokkaasti 400 millilitran kokoiseen rikkasäiliöönsä. Imurin suuren sisäharjan ja reunat puhdistavan sivuharjan ansiosta myös nurkat ja reunukset puhdistuvat tarkasti. Imurin harjasosa ja roskasäilö on helppo puhdistaa mukana tulevien varusteiden avulla.

Imurissa on myös moppaustoiminto ja 150 millilitran vesisäiliö, josta imuri osaa annostella vettä lattiapintojen pesuun. Yhdellä latauksella imuri kykenee jopa 150 minuutin toiminta-aikaan. Tarvittaessa imuri hakeutuu lataukseen kesken siivouksen ja jatkaa työtään riittävästi latauduttuaan.

Robotti-imurissa on kehittynyt lasermittausjärjestelmä, jolla imuri tunnistaa ympäröivät seinät, esineet ja muut esteet. Imurissa on myös osumia pehmentävä puskuri, joten ihmiseen tai eläimeen mahdollisesti osuessaan vahinkoja ei synny. Imuri myös tunnistaa reunukset eikä tämän ansiosta putoa alas portailta tai muilta korkeilta tasoilta.

Mi Home -puhelinsovelluksella robotti-imuria voidaan ohjata lähiverkkoyhteyden avulla myös etäältä. Sovelluksella voi myös määrittää imurille ajastettuja siivoustoimintoja ja antaa puhekomentoja.

Dreame H11 Max

Dreame H11 Max on huippuluokan varsi-imuri moppaustoiminnolla. Siinä on erilliset vesitankit puhtaalle ja likaiselle vedelle. Näin imurilla voidaankin imuroida niin kosteat kuin kuivatkin lattiat ja puhdistaa lattia yhdellä kertaa sekä mopaten että imuroiden. Imurissa on lika-anturit, jotka osaavat arvioida edessä olevan lian ja roskan määrän, ja säätää sen mukaan imutehoa.

Langaton imuri osaa hyödyntää akkuaan tehokkaasti, mikä mahdollistaa mahdollisimman pitkän käytön yhdellä latauksella. Imurin 900 millilitran vesisäiliöstä riittää vettä jopa 200 neliömetrin alueen moppaamiseen. Imuri osaa myös puhdistaa harjasosansa itsenäisesti, mikä vähentää käsin tehtävän puhdistamisen tarvetta. Tehokkaasta akusta riittää virtaa täydellä latauksella jopa 36 minuutin käyttöön. Imuri on helppo ladata asettamalla se lataustelakkaan. Lisäksi imurin kirkas LED-näyttö ilmaisee akun varauksen ja muut tiedot selkeästi.

Dreame-valikoima

Dreame-pölynimureita on saatavana kattava valikoima niin robotti- kuin varsimalleina useilta hyvinvarustetuilta jälleenmyyjiltä.