Li­hashuolto­vasara

Kompakti KICA-lihashuoltovasara vetreyttää lihakset nopeasti ja edullisesti

Hierontaa kaikille

Ergonomisesti muotoiltu ja poikkeuksellisen pienikokoinen KICA-lihashierontavasara hieroo lihaksien pehmytkudoksia nopeilla iskuilla. Tämä lievittää lihasarkuutta ja vähentää lihasten kireyttä. Urheilijat ja kuntoilijat voivat liikunnan jälkeen vähentää maitohappojen aiheuttamaa ärtyneisyyttä ja kipua. Toimisto- ja istumatyötä tekevät saavat uutta energiaa hieromalla jäykistyneitä niska- ja hartialihaksiaan. Vanhempi väki voi parantaa verenkiertoaan rentouttamalla kolottavia jäseniään.

Monipuolista hi­erontate­hoa

Laitteen hierontatehon voi valita 1 700 ja 3 800 iskun minuuttinopeuden välillä. Hitaampi 1 700 iskun nopeus toimii enemmän lihasta valmistavana kevythierontana. Tehokkaampi 2 400 iskun nopeudella toimiva hieronta sopii faskian eli peitinkalvon hierontaan. Tämä on hyvä vaihtoehto pahasti kipeytyneille lihaksille, etenkin viivästyneen lihasarkuuden (DOMS) vaivatessa kehoa. Oletustehona KICA käyttää 3 100 iskun syvähierontaa, joka toimii eräänlaisena yleishierontana kehon eri kohtiin. Kovin teho on täydet 3 800 iskua minuutissa, joka on niin sanottu ammattilaistila. Tämä vastaa tehokasta ja jämäkkää hierontaa, joka saattaa vaatia käyttäjältä varovaista totuttelua.

Koko kehon hi­erontaan

KICA-li­hashierontavasaran mukana toimitetaan neljä erilaista hierontapäätä. Pyöreä pallokanta sopii erinomaisesti isojen lihasryhmien hierontaan. Näitä ovat muun muassa reidet, pohkeet, vyötärö, käsivarret ja lonkan alue. Näiden pehmytkudosta hieromalla keho palautuu tehokkaammin kovasta harjoittelusta ja on nopeammin valmiina seuraavaan harjoitteluun.

U-kärjellä muotoiltu hierontapää soveltuu erinomaisesti niskan, selkärangan alueen ja akillesjänteen hierontaan. Tämä hierontamuoto on erityisen hyvä esimerkiksi päätetyötä tekevän lihasten rentouttamisessa.

Sylinterikärki sopii jänteiden, meridiaanien ja akupunktiopisteiden hierontaan, joka osaltaan ehkäisee kipua ja arkuutta.

Tasakantainen hierontakärki soveltuu pallokannan lailla selän ja muiden isojen lihasryhmien hierontaan ja lihashuoltoon.

Laadukas ja kestävä hieroja

KICA-li­hashierontavasaras­sa on tehokas 2 200 milliampeeritunnin akku, josta riittää virtaa täydellä latauksella jopa 11 käyttötuntiin kevyimmällä hierontateholla ja jopa seitsemäksi tunniksi kolmostehon hieronnalla. Laite on myös helppo ladata tavallisella usb-c-kaapelilla ja -laturilla.

Laadukkaat valmis­tus­ma­te­ri­aalit, kuten lento­te­ol­lisu­u­denkin käyttämä alumiiniseos, takaa kestävyyden. Hierontalaite kestää helposti pienet kolhut ja laadukas pinnoite suojaa laitetta hapettumiselta.

Vain 495 grammaa painava ja langaton KICA on helppokäyttöinen hieroja. Neljän säädettävän nopeuden ja neljän vaihtopään ansiosta se soveltuu sekä keveämpään rentouttamiseen että jykevämpään hierontaan. Hierontateho on helppo valita kätevällä toim­intopainikkeel­la. Valittu asetus näkyy selkeästi led-valolla.

Am­mat­ti­tanssi­jan koke­muk­set KICA-li­hashuolto­vasaras­ta

Hieronnasta hyötyisi jokainen, mutta kaikilla ei ole varaa käydä ammattilaisella eikä kotoa aina löydy hierojaksi suostuvaa. Välillä kyllästyykin omien käsivoimien rajallisuuteen, kun parin minuutin hieromisen jälkeen omat sormet ovat jo ihan maitohapoilla. Siksi KICA-lihashierontavasara on mukava, uusi tuttavuus, johon ihastuin välittömästi saatuani sen käyttööni. Tämä arkikäyttöön soveltuva hierontalaite on monipuolinen ja palvelee kaltaistani himoliikkujaa täydellisesti.

Ammattitanssijana arkeni sisältää raskasta fyysistä työtä aamusta iltaan. Nopean palautumisen tärkeyttä ei voi olla liikaa painottamatta. Kun keho altistuu päivittäin rankalle lihastyölle ja epänormaaleille asennoille, lihasjumien ja kehonosien ärtymisen välttäminen on mahdotonta. Kipu ja lihasväsymys ovat osa arkipäivää, joten pakosta on joutunut oppimaan, miten kehostaan kuuluu pitää huoltaa ja miten sitä voi auttaa palautumisessa. Hieronta on aina ollut käyttökelpoinen apu kiputilojen hoidossa ja vammojen ehkäisyssä.

KICAssa yllätti se, että se on pienestä koostaan huolimatta varsin tehokas ja monipuolinen. Vain puolikiloisesta ja suunnilleen älypuhelimen kokoisesta laitteesta löytyy tehoja jopa 3800 iskuun minuutissa. Nämä nopeat iskut rentouttavat, hierovat ja lämmittävät lihaksia. Kiitos hierontavasaran kompaktin koon ja L-muodon sillä onnistuu kurkottamaan miltei mihin kehonosaan tahansa.

KICA-hierontavasara on näppärä ottaa mukaan treenipaikalle. Ajallisesti hierontaan riittää lyhytkin kahvitauko. Jumien ja verenkierron lisäksi se saa ajatuksetkin uudestaan liikkeelle, jos uupumus alkaa vaivaamaan keskellä työpäivää. Olen ottanut hierontavasaran myös osaksi aamurutiiniani tanssistudiolla. Tärinä herättelee mukavasti yön aikana kangistuneen kehon ja pistää veren kiertämään antaen mukavan alkulämmön kehoon.

Hierontavasaran käyttö toimii myös mainiosti iltarentoutumisena vaikkapa televisiota katsellessa. Näin voi ehkäistä päivän aikana kertyneen rasituksen pakkautumista ja rentouttaa lihaksia ennen nukkumaanmenoa. Tasainen, hiljainen hyrinä vaivuttaa minut liki transsinomaiseen tilaan. Hetken nakutuksen jälkeen kipeytynyt kohta rentoutuu ja alkaa pistelemään. Tunne on samanlainen kuin varmasti jokaiselle tuttu kehonosan puutuminen, kun on nukkunut käsivartensa päällä tai istunut huonosti tukkien raajan verenkiertoa. Tätä pistelyn tunnetta voi jatkaa kukin oman kestokykynsä sallimissa rajoissa ja sen jälkeen siirtää vasaran muualle. Hierottu kohta tuntuu yhtäkkiä erityisen kevyelle ja lämpimälle säteillen hyvää oloa muuallekin kehoon.

Hierontavasaralla voi koetella omaa kutituksen- ja kivunkestokykyään, mutta se soveltuu erinomaisesti kevyeenkin hierontaan. Tämä juuri on hierontavasaran vahvuus. Käyttäjä itse määrää hieronnan tehon, kohdan ja keston. Neljä eri iskutehoa antaa mahdollisuuden soveltaa kohdan arkuuden mukaan. Käyttäjä tuntee, miten pitkään hierontaa tulee jatkaa ja milloin hieronta tunkeutuu liiankin syvälle muuttuen epämiellyttäväksi.

Laitteen mukana tulee neljä erilaista, helposti vaihdettavaa päätä. Suurin, pallonmuotoinen pää toimii yleiseen hierontaan, pintaverenkierron aktivointiin ja suurten lihasryhmien hoitoon. Pienin kohoumin varustettu litteäpäinen osa taas toimii mainiosti jalkapohjiin ja ihon tuntohermojen herättelyyn esimerkiksi ennen syvällisempää hierontaa. Hieman teräväkärkisempi, puolipallon muotoinen kapea pää soveltuu hyvin akupunktiopisteiden ja jänteiden kiinnekohtien hierontaan. Tässä hieronnan tarkkuus ja paikallaanpysyvyys on valttia. Havaitsin tämän pään toimivan hyvin hierottaessa muun muassa juoksusta ärtyneitä penikoita ja kovakärkisillä tossuilla tanssimisesta kipeytyneitä jalkapöytiä. Neljäs pää on kahdella päällä varustettu haarukka, joka porautuu kunnolla lihaksiin sisälle. Haarukankärjet toimivat erinomaisesti, kun halusin syvää hierontaa esimerkiksi lonkkataipeeseen, käsivarren lihasten väliin tai selkänikamien kummallekin puolelle.

Tärkeintä KICAn käytössä on uteliaisuus ja kokeilunhaluisuus. Omaan kehoonsa tutustuu parhaiten kokeilemalla, mikä tehoaa ja tuntuu hyvälle. Hierontatapojen suhteen vain mielikuvitus on rajana. Lapsiperheessä tärisevälle vekottimelle on löytynyt monta muutakin käyttäjää, sillä sitä on hyödynnetty niin äänen avauksessa kuin perheen kissankin hieronnassa.

Jälleenmyyjät